Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

În Chișinău se va desfășura ședința Consiliului șefilor organelor de stat pentru reglementarea piețelor valorilor mobiliare în CSI

22 oct. 2013,, 11:15   Economie
2515 0
Foto: liga.net
În perioada 22-23 octombrie, în Chișinău se va desfășura ședința Consiliului șefilor organelor de stat pentru reglementarea piețelor valorilor mobiliare în CSI, transmite NOI.md.

Potrivit Comitetului Executiv al CSI, aceasta este deja cea de-a 16-a ședința de acest fel.

Membrii Consiliului vor examina probleme ce țin de evoluția economiei și a piețelor valorilor mobiliare în statele CSI în anul 2012 și primul semestru al anului 2013, vor discuta proiecte de recomadări privind armonizarea legislației care reglementează controlul predențial pe piața valorilor mobiliare din CSI. În cadrul ședinței vor mai fi examinate aspecte care țin de lichidarea participanților profesioniști de pe această piață și reglementarea activității societăților pe acțiuni.

Participanții vor discuta, de asemenea, probleme referitoare la armonizarea legislațiilor care reglementează evidența contabilă, auditul și pregătirea specialiștilot în aceste domenii, precum și un șir de alte chestiuni. Consiliul șefilor organelor de stat pentru reglementarea piețelor valorilor mobiliare în CSI a fost creat în anul 2003. Printre sarcinile acestei structuri se numără aprofundarea integrării economice ale statelor CSI în domeniul pieței valorilor mobiliare, cooperarea în domeniul introducerii standardelor internaționale de reglementare, care să asigure crearea unor piețe ale valorilor mobiliare eficiente și transparente, crearea condițiilor pentru liberalizarea de mai departe a circulației capitalului în CSI etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?