Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu se teme de mîna Moscovei și revenirea comuniștilor

7 oct. 2013,, 01:26   Politică
5259 9
Foto: moldnews.md
Toate acordurile dintre Republica Moldova și UE, care ar putea fi parafate la summit-ul de la Vilnius, vor fi " literă moartă " dacă va reveni la putere Partidul Comuniștilor. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu , scrie pan.md.

În opinia sa, viitorul integrării europene va fi decis în următoarele alegeri parlamentare. "Dacă alegerile parlamentare vor avea loc înainte de termen, aceasta ar însemna că coaliția de guvernămînt merge pe mîna Moscovei. Atunci coaliția va pune mandatele direct în buzunarele comuniștilor. Atunci ne putem lua adio de la integrarea europeană. Pentru ca prea multi oameni sînt acum nemulțumiți de ceea ce se întîmplă cu Banca de Economii, cu aeroportul. Moscova nu este interesată de faptul ca să mergem mai departe", - a spus Ghimpu.

În cazul în care Coaliția proeuropeană va reuși să mențină puterea pînă la viitoarele alegeri parlamentare, Ghimpu are aceeași predicție sumbră : " În cazul în care comuniștii vor repurta victoria în alegeri, acordurile cu UE vor deveni „literă moartă”, chiar dacă acestea vor fi semnate de către părți. Comuniștii se vor porni în Uniunea Vamală , iar acolo ce săfaci cu ei? Europa ne va face cu mîna."

La 29 noiembrie va avea loc la Vilnius summit-ul "Parteneriatului Estic", unde Moldova intenționează să parafeze cu UE Acordul de asociere Republica Moldova -UE și să ia decizia de a începe negocierile privind liberalizarea regimului de vize. Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă a declarat că summit-ul de la Vilnius va fi cel mai important eveniment pentru Republica Moldova în anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?