X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Proiectul privind crearea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii a fost votat în prima lectură (VIDEO)

27 sep. 2013,, 15:49   Politică
3699 0
Foto: kommersant.md
În Republica Moldova va fi creată Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii. Un proiect de lege care prevede modificarea şi completarea Legii învăţămîntului a fost votat în prima lectură de către parlament, anunță NOI.md.

Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a declarat după prezentarea proiectului că agenţia va acredita instituţiile de învăţămînt superior şi va evalua programele de studii ale acestora, inclusiv programele de doctorat. Aceasta va fi elaborată imediat după ce proiectul de lege va fi votat și în a doua lectură și va intra în vigoare.

Agenţia va fi autonomă şi va avea un consiliu de conducere alcătuit din 15 membri. „Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare va avea în continuare atribuţii în învăţămîntul de cercetare. Această ramură nu poate să facă evaluarea completă a învăţămîntului superior”, a declarat Maia Sandu.

O agenţie independentă de acreditare a instituţiilor de învăţămînt a existat în Republica Moldova pînă în 2005, după care atribuţiile au fost transmise unui departament din cadrul Ministerului Educaţiei. La scurt timp şi acesta a fost desfiinţat.

În Moldova sînt 66 de şcoli profesionale, 46 de colegii şi 33 de instituţii de învăţămînt superior.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?