X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

11 notari publici din Chișinău au fost implicați în scheme frauduloase

27 sep. 2013,, 14:27   Societate
5076 1
Foto: diez.md
Potrivit ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații, au fost identificate două grupări criminale, care, în colaborare cu mai mulți notari din Chișinău, prestau ilegal servicii de obținere a cetățeniei române. Mai exact, notarii autorizau acte de stare civilă (certificat de naștere, de căsătorie, de deces, de divorț), unele dintre acestea fiind false. Documentele erau anexate ulterior la dosarul de redobîndire a cetățeniei române.

Pînă la acest moment au fost reținute șapte persoane suspecte. Două dintre acestea – pentru 72 de ore, iar altele două vor fi anunțate în căutare generală.

Au fost percheziționate 11 birouri notariale din capitală.

Potrivit lui Lilian Levandovschi, ofițer al Direcției operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații, cele două grupări criminale activau atît în municipiul Chișinău, cît și în sudul republicii. „La finele anului 2012 a fost reținut un grup de persoane care perfectau acte false pentru obținerea cetățeniei. Persoanele-cheie ale grupării activau de comun acord cu unii notari publici din capitală. La 26 septembrie curent au mai fost reținute niște persoane care aveau asupra lor buletine de identitate doar cu fotografiile cetățenilor, fără date personale. Au fost efectuate în rezultat percheziții la 25 de adrese din capitală. Au fost ridicate bunuri și documente”, a precizat ofițerul.

Investigațiile continuă, în prezent, a fost creat un grup de urmărire penală din 27 de persoane. „Am făcut aceste precizări vizavi de reținerile de ieri, la care au fost martori reprezentanți ai presei. Cercetările continuă. Am fost alertați de organele de drept din România, avînd o colaborare strînsă cu acestea în efectuarea acțiunilor de investigație”, a adăugat Levandovschi.

Menționăm că ieri, în Chișinău, un bărbat implicat într-unul din cazurile sus-numite a fost încătușat în plină stradă de către ofiţerii Direcţiei operaţiuni speciale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?