Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

”Promenada Inimilor”, în premieră la Chișinău

29 sep. 2013,, 09:00   Societate
4980 1
Foto : pentruea.md
Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, primăria Chişinău informează că astăzi se lansează programul„”Promenada Inimilor”, care prevede amenajarea unui traseu accesibil, cu lungimea de 3 km, în parcul ”Valea Morilor”. Programul are drept obiectiv de a încuraja persoanele de toate vîrstele să facă mişcare, transmite NOI.md.

Specialiștii susțin că bolile cardiovasculare, care includ patologia cardiacă şi ictusul cerebral, afectează persoanele de toate vîrstele şi grupurile populaţionale, inclusiv femeile şi copiii. Potrivit statisticii, în R. Moldova fiecare al optulea locuitor suferă de o boala cardiovasculară şi mai mult de jumătate din toate decesele înregistrate în ţara noastră sînt provocate de boli de inimă. În acest sens, medicii susțin că majoritatea maladiilor cardiovasculare sînt provocate de factori, care pot fi controlaţi, trataţi sau modificaţi, inclusiv prin mişcare zilnică.

Anul acesta, pentru prima dată Ziua Mondială a Inimii va fi marcată concomitent la Chişinău, dar şi în 25 de oraşe din România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?