Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Un alpinist a găsit pe Mont Blanc o comoară în valoare de 250 de mii de euro

27 sep. 2013,, 00:50   Externe
4975 0
Foto : mignews.ru
Un alpinist francez a găsit pe Mont Blanc o comoară în valoare de 250 de mii de euro, care s-a aflat în gheţar timp de aproximativ 50 de ani, transmit mass media locale.

Alpinistul a predat poliţiei cutia din tablă cu smaralde, rubine şi safire.

Nu a fost greu de stabilit cum au nimerit bijuteriile pe munte, pachetele cu pietre preţioase aveau ştampila Made in India. În 1950 şi 1966, deasupra Mont Blanc au avut loc accidente în care au fost implicate aeronave indiene.

Alpiniștii pînă acum găsesc aici rămășițe umane și fragmente ale bagajelor și detalii ale avioanelor prăbușite. În anul trecut s-a găsit o cutie cu inscripția "poștă diplomatică", cu importante documente ale Ministerului de Externe din India.

Presa locală scrie că alpinistul care a găsit bijuterii, nu le-a păstrat, deși potrivit legii ar putea s-o facă, ci le-a transmis poliției. Autoritățile franceze au lăudat fapta.
În prezent, autoritățile franceze sunt asociate cu omologii lor indieni pentru a încerca să găsească rudele decedate maestru de pietre prețioase. Trebuie menționat faptul că, în cazul în care acestea nu există, atunci un tânăr care a găsit bijuterii, potrivit legii le-ar putea să te țină.

Acum, autorităţile franceze iau legătura cu colegii indieni pentru a identifica pe fostul proprietar al pietrelor preţioase sau rudele acestuia. Dacă aceștia nu vor fi găsiți, apoi tînărul care a găsit comoara, potrivit legii, o va putea păstra pentru sine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?