Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Prețurile aurului au crescut la niveluri record

20 mai. 11:45   Externe
2832 0

Prețurile aurului au crescut la maxime istorice, stimulate de optimismul crescînd că Rezerva Federală va începe să relaxeze politica monetară în acest an și de tensiunile geopolitice în creștere în Orientul Mijlociu.

Despre aceasta informează RBC-Ucraina cu referire la Bloomberg.

Aurul a crescut cu 1,4%, pînă la 2.450,07 dolari uncia, depășind recordul anterior pe parcursul zilei stabilit în aprilie. În ultimele sesiuni, comercianții au crescut pariurile că Rezerva Federală ar putea reduce costurile de împrumut încă din septembrie, un scenariu care ar sprijini aurul, deoarece nu plătește dobîndă.

Dolarul american a scăzut, iar Trezoreria a crescut săptămîna trecută, după ce datele au arătat că inflația a scăzut mai mult decît se aștepta în aprilie. Acest lucru a oferit suport pentru metalul prețios, al cărui preț este exprimat în dolari.

Statutul metalului a ajuns în centrul atenției cînd elicopterul care transporta președintele iranian Ibrahim Raisi s-a prăbușit, în condițăii de ceață densă, pe 19 mai. Vestea a accentuat sentimentul de riscuri geopolitice în creștere în întreaga regiune.


„Raliul aurului este determinat de știri din cauza incertitudinii cu privire la ceea ce s-a întîmplat în Iran”, a declarat Nicholas Frappell, șeful global al piețelor instituționale la ABC din Sydney. Există, fără îndoială, un element de a sari la concluzii bazate pe foarte puține informații, a spus el.

Prețurile aurului au crescut cu aproape 20% în acest an. În timpul creșterii rapide din aprilie, prețurile au actualizat în mod constant recordurile.

Creșterea prețului aurului se datorează achizițiilor de către băncile centrale, cererii puternice de pe piețele asiatice, în special din China, și tensiunilor geopolitice în creștere din Ucraina și Orientul Mijlociu.

În perioadele de instabilitate economică sau politică, investitorii investesc adesea în aur ca activ refugiu. În timpul crizelor, războaielor sau altor evenimente imprevizibile, aurul își păstrează valoarea mai bine decît multe alte investiții.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?