Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Rosselkhoznadzor nu a permis livrarea în Rusia a 132 de tone de struguri din Moldova și Turcia din cauza conţinutului ridicat al nitraților

24 sep. 2013,, 13:00   Economie
3065 0
Foto: noi.md
Rosselkhoznadzor nu a permis livrarea în Rusia a 132 de tone de struguri din Moldova și Turcia din cauza conţinutului ridicat de nitrați, declarînd că aceştia sînt contaminaţi cu reziduuri de pesticide și nitrați şi că conținutul lor în fructe depășește nivelul maxim admis, comunică NOI.md.

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, nu a specificat în comunicatul său ce cantitate de struguri din Moldova a fost considerată inferioară, dar nici din Turcia.
După cum s-a menționat, în general, în ce priveşte rezultatele pentru cea de-a doua săptămână a lunii septembrie, specialiştii au examinat 234 de mostre de fructe și legume de import, dintre care în cazul a 12 probe din loturile cu greutatea totală de 186,4 tone au fost identificate neconformităţi cu cerinţele documentației naționale normative.

Astfel, în urma rezultatelor testelor făcute s-a stabilit că 44 de tone de pere și mere din Polonia, 132 de tone de struguri din Turcia și Republica Moldova, 10,4 tone de nectarine din Spania sînt contaminate cu cantități reziduale de pesticide și nitrați, conținutul lor în fructe depășind nivelul maxim admis.

Informațiile referitor la substanţele nocive identificate a fost transmisă Direcţiei Rosselhoznadzor în orașul Moscova și regiunile Moscova și Tula pentru a fi luate măsuri administrative în conformitate cu legislaţia Rusiei.

Potrivit datelor monitoring-ului poluării cu nitrați a produselor de import de origine vegetală, în total, de la începutul lunii septembrie a acestui an, s-au făcut analizele a 371 de mostre din loturile de fructe și legume de la producătorii străini. În 21 dintre acestea cu o greutate totală de peste 358 de tone a fost depistat un conţinut sporit de reziduuri de pesticide și nitrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?