X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Munteanu comentează deciziile de astăzi ale CC

20 sep. 2013,, 16:51   Politică
5752 0
Foto: noi.md
Imperativele politicii, de multe ori, în R. Moldova, depășesc cadrul legii și Constituției. Declarația a fost făcută astăzi de către deputatul liberal Valeriu Munteanu în contextul deciziilor Curții Constituționale de a-i repune în funcție pe fostul director ANRE, Victor Parlicov, și ex-vicepreședintele CC, Tudor Șoitu, transmite NOI.md.

Valeriu Munteanu se arată sigur că aceste încălcări au fost făcute în mod conștient. ”Cei care au plămădit aceste hotărîri ale parlamentului erau mai mult decît conștienți că se încalcă Constituția. Acest lucru a fost făcut pentru a-i solicita atenția premierului nou ales și de a-l pune în dificultate. Cu siguranță că pe masa premierului Leancă au existat zeci de adresări din partea organismelor internaționale, ambasadelor la Chișinău și altor instituții care au sesizat că este o încălcare grosolană a Constituției. Cineva a dorit sa-i facă un bine în ghilimele d-lui Leancă. Eu sper că aceste decizii vor pune pe gînduri clasa politică, astfel încît pe viitor să nu fie repetate aceste atentate la Constituția R. Moldova”.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a stabilit drept neconstituțională hotărîrea parlamentului cu privire la demiterile din funcții a lui Victor Parlicov și Tudor Șoitu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?