X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Construcția gazoductului Iași-Ungheni va spori competitivitatea economică a Republicii Moldova – declarație (VIDEO)

19 sep. 2013,, 16:10   Societate
3212 2
Foto: timpul.md
„De lansarea gazoductului Iași-Ungheni au mare nevoie cetățenii noștri, dar și economia republicii”, a declarat astăzi premierul Iurie Leancă, notează NOI.md. Declarația a fost făcută în cadrul prezentării raportului privind activitatea guvernului pentru 100 de zile.

„Interconectarea conductelor de gaze va face posibilă reducerea prețurilor la resursele naturale și a costurilor de producție. Iar acest fapt va deveni absolut benefic pentru competitivitatea economică a Republicii Moldova”, a afirmat premierul.

Referitor la unele surse mass-media care au titrat că lucrările privind construcția gazoductului au fost suspendate, Iurie Leancă a dat asigurări că situația este strict monitorizată. „Compania care a cîștigat licitația are o reputație foarte bună și o experiență foarte bogată în domeniu. Nu am dubii că termenii fixați în caietul de sarcini vor fi respectați de această companie. Împreună cu premierul României, Victor Ponta, am convenit să monitorizăm și procesul de construcție a gazoductului, și celelalte faze”, a mai menționat Leancă.

Totodată, șeful cabinetului de miniștri a precizat că există o strînsă conlucrare pe acest segment și cu Uniunea Europeană. „Împreună cu premierul român, dar și cu comisarul pentru energetică al UE, pentru prima dată am reușit să stabilim, într-o manieră punctuală, prioritățile de interconectare. Acest exercițiu ne va permite să știm în maxim una-două luni cum realizăm acest obiectiv”, a adăugat Iurie Leancă.

Menționăm că lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni au demarat pe 27 august curent. Acesta va avea o lungime de 43,2 kilometri, dintre care circa 11 kilometri pe teritoriul țării noastre.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?