X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu sparge tăcerea: Filat mi-a zis: "Nu te băga, că te distrug" (VIDEO)

17 sep. 2013,, 10:42   Politică
14313 8
Foto: inprofunzime.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău că niciodată nu s-a înțeles cu liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat. Mai mult, acesta a subliniat că trecerea PL-ului în opoziție îl face să se simtă liber, transmite NOI.md.

Mihai Ghimpu spune că a purtat discuții inițial cu Vlad Filat. "Cînd s-a început contrabanda, i-am spus că nu trebuie sa aibă loc. Filat mi-a zis: "Nu te băga, că te distrug". Eu i-am răspuns: ”Nu m-a distrus KGB-ul, iar tu cu atît mai mult”. Nu ne-am înțeles niciodată cu Filat. Dacă n-am spus multe lucruri, le-am tăcut în numele integrării europene, în numele alianței, acum mă simt foarte bine. Nu mă mai simt nevoit să ascund niște lucruri", a declarat Ghimpu.

Liderul PL susține că a discutat și cu prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. "Am vrut sa aflu cum stau lucrurile. Are avere. A făcut-o pîna la alianță. Puterea a fost și este în mîinile lui Filat. Dacă Plahotniuc mai ia ceva, atunci cu acceptul lui Filat. La început Filat a luat Franzeluța, fabrica de tutun, numai Metal Feros nu l-a luat, pentru că trebuia votat de parlament. In rest, vama, fiscul, poliția – toate sînt controlate de Filat", a adăugat Ghimpu.

Referindu-se la Banca de Economii, Mihai Ghimpu a spus că în spatele tranzacției a stat Vlad Filat. "Ramîne să mă clarific cine a pus mîna pe aeroport", a subliniat Ghimpu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?