X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Salmonelă în carnea de pui de la "Golden Nica" – rezultatele expertizei

16 sep. 2013,, 14:45   Societate
3460 0
Foto : timpul.md
Au fost făcute publice rezultatele expertizei cărnii de pui de la restaurantul "Golden Nica" din Chișinău. Astfel, potrivit datelor Comisiei guvernamentale privind securitatea alimentară, carnea era infectată cu bactera Salmonela.

Viceministrul sănătății, Svetlana Cotelea, a menționat că bacteria în cauză a fost depistată și la 9 persoane dintre cele 18 implicate în procesul de pregătire a bucatelor.

Totodată, pe parcurs, au mai fost stabilite și alte nereguli la restaurant, astfel, în urma investigațiilor membrilor comisiei, s-a constatat că în procesul de deservire au fost implicate persoane care nu aveau certificate privind examenele medicale obligatorii.

Amintim că în urma cazurilor de intoxicații alimentare de la restaurantul "Golden Nica" au avut de suferit cîteva zeci de persoane, iar un bărbat a decedat. Directorul localului se află în arest la domiciliu.

Menționăm că salmonela este un gen de bacterie patogenă intestinală, care poate cauza toxiinfecții alimentare, contaminînd omul prin ingestia de mîncare sau de apă infectată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?