X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Avertizare! Scăldatul în havuz, periculos pentru sănătate

17 iun. 20:45   Capitala
3120 0

Scăldatul în havuzuri este periculos pentru sănătatea copiilor, mai ales din motiv că apa este foarte rece, atenționează responsabilii din sănătate. Medicii îndeamnă părinții să fie atenți cu cei mici și să-i monitorizeze cînd îi scot în parcurile din oraș.

Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, a precizat că scăldatul este interzis și în unele bazine din Chișinău, iar cei care nu se conformează, vor fi pedepsiți de lege, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Vreau să atenționez populația despre faptul că scăldatul în havuzuri este unul frumos, dar poate prezenta pericol pentru sănătate, din cauză că apa din havuzuri nu este apa încălzită în bazinele acvatice, este o apă care vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă și are o temperatură pînă la 10 grade Celsius, și expunerea îndelungată la apă cu temperaturi scăzute poate, de asemenea, cauza aumite afecțiuni, în special la copii.

Rog părinții sau supraveghetorii copiilor în timpul jocurilor să fie precauți cu aceste practici care sînt interesante, dar trebuie făcute cu o anumită limită.

Atenționez și cu privire la scăldatul în bazinele din Chișinău: există atenționări unde scăldatul este interzis anume din motiv că apa din acel bazin are o anumită calitate care nu este prielnică scăldatului. Rugăm cetățenii să se ghideze după acele panouri informative și să nu întreprindă acțiuni neautorizate în locuri publice, or, aceste lucruri sînt pasibile de răspundere”, a conchis Bolocan.

2
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав