X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oleg Reidman: De declinul Băncii de Economii este vinovat blocul economic al guvernelor Filat și Leancă (VIDEO)

12 sep. 2013,, 13:17   Politică
5014 4
Foto: noi.md
Guvernarea în persoana Alianței pentru Integrare Europeană și Coaliției de Guvernare Pro-Europeană au condus în mod conștient spre faptul ca Banca de Economii să fie luată din mîinile statului. Vinovat de acest caz se face întregul bloc economic ale guvernelor Leancă și Filat. Despre aceasta a vorbit deputatul Oleg Reidman în timpul unei conferințe de presă, în cadrul căreia a prezentat poziția PCRM în raport cu situația din jurul Băncii de Economii.

În opinia sa, aceasta a fost o schemă planificată în mod special cu intenția de a ruina banca, astfel, "semnele de declin catastrofal" al capitalului băncii au devenit evidente încă în vara anului 2012.

"În ciuda avertismentelor repetate din partea opoziției, nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru a stabiliza situația. Ca urmare, situația a ajuns la un asemenea nivel, încît capitalul băncii a scăzut mai jos de limita impusă de condițiile licenței. Și acei jumătate de miliard de lei de credite negarantate au devenit arme pentru aducerea băncii la starea actuală", a menționat Reidman.

El a subliniat că, în rezultatul schemei frauduloase, valoarea unei acțiuni a scăzut de la 45 la 50 de lei în 2010 și pînă la 12-14 lei în 2013.

"Eu cred că vina pentru această situație o poartă Filat, Leancă, ex-ministrul finanțelor Negruța și actualul ministru Arapu, viceministrul finanțelor Barbăneagră, care era reprezentantul guvernului și a votat pentru această emisiune, șeful Agenţiei Proprietăţii Publice. Toată această echipă a fost coloana vertebrală a blocului economic al guvernului", a spus deputatul.

Reprezentanții Partidului Comuniștilor califică aceste acțiuni drept trădătoare și antipopulare. Ei cer ca Procuratura Generală să examineze legalitatea tuturor tranzacțiilor în bancă, iar daunele aduse statului și societății să fie compensate.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?