X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Zborurile tuturor elicopterelor Sikorsky au fost oprite în Norvegia

1 mar. 11:45   Externe
2711 0

Norvegia a oprit temporar, începînd cu 29 februarie, zborurile cu elicopterele de model Sikorsky S-92 către cîmpurile de petrol și de gaze de pe mare, în urma unui accident produs cu o zi înainte, și ia în considerare o posibilă interdicție oficială pînă la finalizarea anchetei.

Autoritatea norvegiană pentru aviație civilă (CAA) a declarat că examinează o posibilă interdicție a zborurilor cu elicopterul S-92A, care este principalul mijloc de transport pentru companiile locale de petrol.

În același timp, companiile petroliere Equinor, Aker BP și ConocoPhillips au declarat că au oprit toate zborurile în largul coastei Norvegiei cu S-92 pînă la clarificarea circumstanțelor accidentului, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Compania Bristow Group, care opera zborurile elicopterului implicat în accident, a declarat că cooperează în totalitate cu autoritățile și că se află "în proces de colectare" a informațiilor corespunzătoare.

Reamintim că pe 28 februarie, în urma prăbușirii unui elicopter în largul coastei de vest a Norvegiei, care se afla într-o misiune de antrenament de căutare și salvare, a decedat o femeie în vîrstă de 60 de ani, iar alte cinci persoane au fost rănite.

1
1
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?