Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

35 de proiecte de legi prioritare au fost pregătite pentru dezbatere în sesiunea de toamnă-iarnă a parlamentului

11 sep. 2013,, 11:02   Politică
3314 2
Foto: moldovenii.md
35 de proiecte de lege prioritare au fost pregătite pentru dezbatere în sesiunea de toamnă-iarnă a parlamentului. 13 dintre acestea vizează onorarea angajamentelor europene de către Moldova. Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele parlamentului, Igor Corman, a făcut acest anunţ după şedinţa comună a guvernului şi legislativului.

Corman a spus că deputaţii şi miniştrii au convenit ca proiectele de lege să fie bine pregătite, discutate detaliat în prealabil în comisiile parlamentare, astfel încît totul să fie clar pentru legislatori la şedinţa în plen.

Spicherul a informat că a avut loc un schimb de opinii referitoare la priorităţile sesiunii de toamnă a parlamentului, în particular, privind politica bugetar-fiscală şi legea bugetului pentru anul 2014, au fost identificate soluţii pentru o serie de proiecte importante, s-a ajuns la înţelegerea ca autorii mai multor iniţiative să se întîlnească pentru a definitiva ultimele detalii.

"Angajamentele europene ale Moldovei presupun adoptarea unui număr tot mai mare de legi armonizate cu legislaţia europeană. Pentru a fi eficienţi, trebuie să fim bine organizaţi, să dispunem de un mecanism clar de organizare a agendei noastre europene", a subliniat şeful legislativului.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, consideră că executivul a lucrat prodigios, elaborînd proiectele de lege necesare. Premierul a declarat că au fost trasate priorităţi bine definite pentru sesiunea curentă, circa 50 de proiecte de legi au fost aprobate sau se află în stadiu de aprobare. "Este foarte important că lucrăm împreună", a accentuat şeful executivului.

Deputaţii au ieşit la lucru după vacanţă pe 2 septembrie. Chiar săptămîna trecută au avut loc o serie de şedinţe ale grupurilor de lucru şi ale comisiilor parlamentare, dar şi a Biroului permanent, care a decis începerea şedinţelor în plen pe 26 septembrie. Deputaţi din Partidul Liberal şi cei din Partidul Comuniştilor au propus ca şedinţele în plen să fie începute săptămîna aceasta, pentru a fi discutate în regim de urgenţă problemele privind legalitatea transmiterii în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău şi a emisiunii de acţiuni de la Banca de Economii, în urma căreia statul a pierdut pachetul de acţiuni de control la bancă. Biroul permanent al Parlamentului va analiza aceste propuneri în şedinţa de miercuri.

Potrivit comunicatelor serviciului de presă al parlamentului şi celui al guvernului, la şedinţă au participat preşedinţii fracţiunilor parlamentare şi ai comisiilor permanente, membrii cabinetului de miniştri. Agenda şedinţei a inclus chestiuni privind definirea priorităţilor legislative ale sesiunii de toamnă a parlamentului şi consolidarea procesului de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea europeană. În acelaşi timp, deputaţii din fracțiunea Partidului Comuniştilor, inclusiv preşedinţii de comisii şi membrii Biroului permanent, le-au declarat jurnaliştilor că nu au fost invitaţi la şedinţă. O astfel de şedinţă comună a parlamentului şi guvernului a avut loc a treia oară după depăşirea crizei politice şi formarea Guvernului Leancă. Şedinţa precedentă în acest format a avut loc pe 1 iulie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?