Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Judecătorul Corneliu Caşcaval a pierdut şapte dosare - CSM

5 sep. 2013,, 16:32   Societate
4646 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Preşedintele Judecătoriei Vulcăneşti, Corneliu Caşcaval, a pierdut şapte dosare. Despre aceasta a comunicat pentru Agenţia "Infotag", unul dintre membrii Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), preşedintele Colegiului Disciplinar, Dina Rotarciuc.

Ea a menţionat că, reieşind din prevederile legii, dosarele trebuie să se afle fie în biroul magistratului fie în cancelarie.

"În ce mod aceste dosare puteau să fie scoase din incinta judecătoriei va clarifica ancheta internă care este desfăşurată de Inspecţia Judecătorească. Însă, este clar că este o încălcare flagrantă. Nu pot să înţeleg ce s-a făcut cu materialele acestor dosare, cîtă vreme ele nu au fost în vizorul judecătorului", a spus Rotarciuc.

Ea a subliniat că CSM a fost sesizat cu privire la această situaţie de către colaboratorii Serviciului de Informaţie şi Securitate.

De asemenea, s-a constatat că preşedintele Judecătoriei Vulcăneşti nu a scris partea motivantă în 85 de dosare pe care le avea în gestiune şi nu le-a înmînat părţilor implicate în proces.

Rotarciuc a numit această situaţie deosebit de complicată.

"Din patru posturi vacante, acolo sînt ocupate doar trei, inclusiv de Caşcaval. Nimeni nu vrea să meargă în teritoriu şi să lucreze pentru un salariu mic cu un aşa volum mare de muncă", a comunicat preşedintele Colegiului Disciplinar al CSM.

Anterior, a fost comunicat faptul că, pe numele lui Corneliu Caşcaval a fost iniţiată o cauză penală la solicitarea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. El este învinuit de neglijenţă şi neîndeplinirea obligaţiunilor de serviciu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?