X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Rogozin sugerează Moldovei să nu parafeze Acordul de Asociare cu UE (VIDEO)

3 sep. 2013,, 17:26   Politică
4881 5
Foto: noi.md
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a sugerat Moldovei să nu adere la Uniunea Europeană. În cadrul unei mese rotunde internaționale, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău și la care s-au discutat probleme ce țin de integrarea europeană a Moldovei, Rogozin a relatat despre riscurile cu care s-ar putea ciocni republica în cazul apropierii de UE. Potrivit lui Rogozin, semnarea Acordului de Asociere nu garantează Moldovei integrarea în UE, iar aderarea la UE presupune intrarea în NATO.

”Diferența între UE și asociere e aproximativ la fel ca între canal și canalizare. Veți sta în rînd, care, cel mai probabil, nu se va mișca. Înainte de a adera la UE statul candidat va trebui să adere la NATO, în cadrul căreea va fi nevoit să participe în calitate de ”carne de pușcă” la războaiele care se desfășoară în întreaga lume”, a declarat oficialul rus.

Printre alte riscuri, de care trebuie să țină cont autoritățile de la Chișinău la semnarea acordului de Asociere cu UE, Rogozin a amintit despre problema integrității teritoriale a țării și parteneriatului estic.

”Nu sînteți un simplu stat candidat, aveți o problemă teritorială serioasă – cea transnistreană. Dacă pe malul drept al Nistrului se decide soarta Republicii Moldova fără a ține cont de malul stîng, aceasta prezintă riscuri mari”, a declarat Rogozin.

”Dacă veți merge așa, pe negîndite, în UE, care parcurge o perioadă deloc fericită, gîndiți-vă ce va fi cu piața din est? În Federația Rusă lucrează 750 de mii de muncitori migranți din Moldova, care trimit bani pentru întreținerea familiilor lor. Iar în situația în care majoritatea muncitorilor migranți lucrează la noi, voi încotro ați pornit?”, a spus Rogozin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?