X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Uniunea Europeană va aloca 25 de mln. de euro pentru consilierea carierei profesionale a tinerilor din Moldova

3 sep. 2013,, 13:37   Societate
2518 0
Foto: agenda.md
Uniunea Europeană va aloca 25 mln. de euro pentru a îmbunătăţi calitatea de orientare profesională a tinerilor din Republica Moldova. Acest lucru a fost anunţat, marţi, în cadrul unui seminar, la Chişinău, de coordonatorul de programe educaţionale din Austria, Fabian Mayr.

El a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că aceşti bani vor fi alocaţi pentru modernizarea întregului sistem al educaţiei din Moldova şi pentru a reforma procesul de alegere a unei profesii de către tinerii din RM.

"În Republica Moldova nu este diferenţă între cei care au studii superioare şi cei cu studii medii. În Austria, la acest capitol, lucrurile stau mai bine. Tinerii trebuie să înţeleagă că cel mai important lucru este să fii specialist în domeniul tău şi nu diploma pe care o deţii", consideră el.

În opinia preşedintelui Asociaţiei pentru politică externă a Austriei, fostului cancelar al acestei ţări - Wolfgang Schussel, principalul sector al Moldovei este agricultura. Din acest considerent, "o atenţie deosebită în sistemul educaţional trebuie acordată anume acestui domeniu".

"În procesul schimbului de experienţă, noi am putea propune profesioniştii noştri în domeniul agriculturii. Şcolile austriece sînt la un nivel avansat, de aceea noi avem specialişti buni în toate domeniile", a spus el.

Wolfgang Schussel consideră că Moldova trebuie să se gîndească cum să-i readucă acasă pe toţi cei care au plecat să muncească peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?