Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Legendele hocheiului mondial au ajuns la Chișinău

21 aug. 2013,, 17:28   Sport
2679 0
Foto: sports.md
Unii dintre cei mai titrați hocheiști din istorie, printre care Serghei Makarov, Alexandr Iakusev, Alexandr Kojevnikov, au ajuns astăzi la Chișinău.

Legendele vii ale sportului rege pe gheață vor fi prezenți pe toată durata turneului internațional de hochei organizat în Moldova. Competiția este rezervată tinerilor pînă la 21 de ani și se desfășoară pentru a doua oară consecutiv pe arena de gheață din Tiraspol. Echipe din Rusia, Moldova, Ucraina și Cehia se vor duela pe patinoarul din Tiraspol în perioada 21 - 27 august.

Cu aceasta ocazie, la Tiraspol va fi descoperit un bust în memoria lui Vladimir Krutov. Atît oaspeții de onoare, cît și șotia fostului hocheist au rămas impresionați de gestul făcut de președintele clubului de hochei Platina Chișinău, Serghei Ciobanu.

"E un gest care ne-a surprins pe toți. Nimeni nu-și amintește astăzi de Vladimir, numai vorbesc de busturi sau turnee dedicate în memoria lui. Niciodată nu am crezut că anume în Moldova va fi descoperit primul bust a soțului care și-a dedicat viața pentru hochei" a declarat Ludmila Krutova.

Turneul va demara mîine la Tiraspol, acolo unde sînt așteptați oficiali de prim rang de pe ambele maluri ale Nistrului.

Moldova va fi reprezentată de Platina Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?