X 
Arşiţa stiri: 183
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Șase activități prin care să redescoperi Chișinăul

6 iul. 16:20   Capitala
3290 0

Sînt zile cînd îți dorești să stai acasă și să-ți reîncarci energia, dar mai sînt și zile cînd îți dorești să încerci ceva nou ori să faci ceva creativ cu mîinile tale.

La Chișinău sînt organizate workshopuri diverse: de la lecții de dans latino pînă la cele unde poți să-ți faci ceva drăguț din lut. În urma lor cu siguranță vei putea să-ți notezi o experiență interesantă în viață. Noi îți lăsăm mai jos șase opțiuni din care poți alege, notează Noi.md cu referire la diez.

Creează-ţi propria lumînare din ceară

La Chișinău sînt organizate workshopuri unde participanții își pot crea propria lumînare din ceară sub diferite forme, culori și arome. Cristalin.md este unul dintre prestatorii de astfel de serviciu la Chișinău.

Mergi într-o seară să dansezi latino

Iubești să te miști pe ritmuri de dans? Vino la o lecție de latino organizată de către echipa Salsa House din Chișinău. Vineri și sîmbătă au loc petreceri latino indoor începînd cu ora 21.00. La fel, se organizează și dansuri în aer liber. În timpul verii, acestea au loc duminică, dar nu sînt constante, au loc o dată la 2-3 săptămîni. La petreceri pot participa atît dansatorii începători cît și cei avansați. Dansurile în aer liber sînt gratuite, dar cele outdoor au o taxă de 100 de lei.

Modelează-ți ceva drăguț din lut

La Chișinău sînt organizate lecții serale de modelare în lut. Aici pot participa atît cei maturi, cît și cei micuți. În capitală există mai mulți prestatori de astfel de serviciu. Momandme.pottery este unul dintre ei. Aceștia se deosebesc prin faptul că organizează și masterclassuri unde mamele pot veni împreună cu copiii lor pentru a crea ceva interesant, inclusiv amintiri. Prețul pentru această sesiune este de 200 de lei pentru o persoană. În general, taxa pentru o lecție de două ore jumătate este de 350 de lei (adulți), masterclassurile pentru maturi fiind desfășurate în fiecare weekend.

Vizitează o expoziție de artă


În capitală de obicei sînt vernisate diferite expoziții în cadrul galeriilor de artă. De la opere moderne la cele clasice – vizitatorii pot admira lucrări de genuri diverse. O parte din galeriile de artă din Chișinău sînt: Țol, Lutnița, ACB34, Peperete. Există și un preț de intrare, dar totul depinde de galerie și de expoziție. Uneori sînt și vernisaje gratuite. Ca să fii informat despre viitoarele evenimente îți sugerăm să urmărești paginele de socializare ale galeriilor.

Du-te la o lecție de pictură

Îți plac activitățile mai liniștite? Atunci, o lecție de pictură, într-o ambianță calmă și plăcută, este o alegere perfectă pentru tine. În Chișinău sînt organizate sesiuni diverse. Spre exemplu, brush.bar.md desfășoară astfel de lecții. La ele poți să vii cu un grup de prieteni ori singur, contează doar să-ți păstrezi bună dispoziție și să trăiești momentul. Lecțiile sînt contra cost, prețul pentru o persoană începe de la 600 de lei. Materialele necesare pentru lecție sînt oferite de către organizatori. În preț mai este inclusă muzica live, gustărele și o zonă de fotografii.

Încearcă să explorezi cultura birdwatching-ului

Cei de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Republica Moldova frecvent organizează sesiuni de birdwaching (observarea păsărilor) în parcurile din Chișinău. Participanții urmăresc nu doar viețuitoarele zburătoare, dar și cele terestre. Despre desfășurarea acestor evenimente, asociația informează pe pagina sa oficială de Facebook. Sesiunile sînt gratuite.

3
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав