X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Reporterul The Guardian promite noi dezvăluiri de la Snowden

20 aug. 2013,, 10:35   Externe
2278 0
Foto: cctvpic.com
Partenerul brazilian al jurnalistului Glenn Greenwald, care a publicat dezvăluirile fostului consultant al NSA Edward Snowden, a fost reţinut timp de nouă ore pe aeroportul londonez Heathrow, o măsură care a provocat un val de proteste, inclusiv din partea Guvernului brazilian, relatează AFP, citată de rosbalt.ru.

Poliţia britanică a confirmat informaţia că David Miranda, partenerul jurnalistului Glenn Greenwald, a fost reţinut în aeroport, unde făcea escală la întoarcere acasă, la Rio de Janeiro, venind de la Berlin.

Greenwald a analizat şi publicat documentele furnizate de fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, care a dezvăluit programele de supraveghere a comunicaţiilor electronice implementate de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) americană.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International a protestat faţă de reţinerea „ilegală" a lui Miranda, apreciind că a fost, „în mod evident, victima unor tactici de represalii".

"Reținerea partenerului meu - este o încercare eșuată de intimidare. Acesta va avea efectul opus", - a comentat cu privire la incidentul de la Heathrow Greenwald, în editorialul său din The Guardian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?