Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ostalep: Băsescu este ”un zero” să ne spună ce este corect și incorect

13 aug. 2013,, 13:55   Politică
8587 35
Foto: point.md
Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, critică declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, precum că "populaţia Republicii Moldova nu doreşte unirea cu România şi problema este în Constituţia Republicii Moldova”. Solicitat de NOI.md să comenteze aceste declarații, Valeriu Ostalep a spus că doar cetățenii Republicii Moldova pot decide și se pot pronunța asupra propriei identități, cailor de dezvoltare și preferințelor politice.

“Cetățeanul român Băsescu este fix un zero să ne spună ce este corect și incorect în Constituția noastră, cine sîntem și cum ne numim. Recenta declarație, în care nu ascunde că dă indicații oficialilor de la Chișinău referitor la necesitatea schimbărilor prevederilor în Constituție, iar aceștia, din cîte vedem, tac paralizat, demonstrează obrăznicia lui Băsescu”, a afirmat Ostalep.

Potrivit lui, faptul că președintele roman dă unele indicații denotă că “în fruntea structurilor de stat ale Republicii Moldova se află niște persoane incompetente, care ușor pot fi numite ”agenți de influență” ai altui stat, în cazul în care confirma că au purtat asemenea discuții.

“Este urgent necesar ca cei care au fost nominalizați de Băsescu în declarația sa să confirme sau să infirme cele spuse. Iar SIS sau Procuratura Generală să se autosesizeze și să stabilească dacă nu cumva astfel de discuții au elemente de infracțiune prevăzute de Codul penal al Republicii Moldova. MAEIE ar putea sa iasă din somnul letargic continuu și să se pronunțe, constatînd dacă astfel de declarații sînt în spiritul respectării normelor internaționale sau domnul Băsescu își bate joc de poporul moldovenesc cu orice ocazie cînd nu are ce le spune cetățenilor din România”, a adăugat ex-viceministrul de externe.

Potrivit lui, aceste declarații nu sînt altceva decît amestec în treburile interne ale țării, care ne ofensează identitatea, iar structurile de stat moldovenești se prefac că nu le observă. “Sînt convins ca aceste acțiuni vor fi taxate adecvat de cetățenii Republicii Moldova, care pot vedea sinceritatea intențiilor statului vecin față de poporul moldovenesc”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?