COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

La Buiucani a fost deschis un Centru de Sănătate pentru adolescenți

27 dec. 2017,, 09:32   Capitala
2919 0

În sectorul Buiucani al capitalei a fost deschis un Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor, unde adolescenții vor putea beneficia de consiliere psihologică și de servicii medicale gratuite.

Centrul „AMIGOS” va deservi circa 27 500 de tineri, cu vîrsta cuprinsă între 10-30 ani, din sectorul Buiucani şi suburbiile adiacente: Durleşti, Truşeni, Ghidighici și Vatra.

În cadrul centrului se vor presta servicii de asistenţă şi consiliere psihologică, servicii de diagnosticare şi consultanţă medicală (pediatru, ginecolog, dermatovenerolog, urolog), servicii de asistenţă socială și consultanţă juridică.

Aici vor activa specialiști în domeniile: pediatrie, ginecologie, dermatovenerologie, urologie și juridică. Centrul va oferi servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați, inclusiv tinerii cu dizabilități, șomeri, din familii nevoiașe sau afectate de migrație.

Suplimentar de serviciile Centrului pot beneficia părinţii ce vor avea sau au copii, lucrătorii instituţiilor de învăţămînt, alte instituţii şi ONG interesate de sănătatea tinerei generaţii.


„Aceste servicii prietenoase tinerilor dezvoltate în toată țara, sînt absolut necesare pentru a avea copii și tineri sănătoși, deoarece ei sînt viitorul nostrum, iar problemele cu care se confruntă aceștia nu pot fi soluționate doar de către medicul de familie sau medicii specialiști de profil, ci necesită o abordare multidisciplinară ” a declarat secretarul de stat Boris Gîlca.

„Sperăm că Centrul „AMIGOS” va deveni o casă amicală pentru tinerii din Buiucani, unde fiecare copil și adolescent va fi ajutat să găsească răspunsuri la întrebările care îi frămîntă și să rezolve problemele cu care se confruntă”, a spus directorul IMSP AMT Buicani, Liliana Iașan.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „AMIGOS” este amplasat în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 4 (mun. Chişinău, str. Ion Creangă, 24). Menționăm că în toată țara au fost dezvoltate 47 de centre prietenoase tinerilor, iar 5 dintre acestea activează în Municipiul Chișinău.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽