X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Foştii miniştri ai Apărării nu văd nimic ieşit din comun în faptul că o femeie a fost numită viceministru al Apărării

8 aug. 2013,, 13:10   Politică
3821 2
Foto: profit.md
Foştii miniştri ai Apărării nu văd nimic ieşit din comun în faptul că o femeie a fost numită de Guvern în funcţia de viceministru al Apărării. Miercuri, la propunerea ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, fostul viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ana Vasilachi, a fost desemnată viceministru al Apărării.

Solicitat de "Infotag", fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleşca, a menţionat că numirea Anei Vasilachi în această funcţie este conformă practicilor UE, unde în ultimul timp tot mai des femeile conduc organele de forţă.

"În cazul Republicii Moldova însă, doamna Vasilachi va avea o sarcină destul de dificilă, ţinînd cont şi de mentalitatea unei ţări postsovietice, unde femeia nu este văzută bine în astfel de funcţii. Avînd în vedere faptul că noul viceministru va coordona blocul social în cadrul ministerului, s-ar putea să aibă succese. De regulă, femeile sînt mai corecte în adoptarea deciziilor. Sperăm că prin deciziile luate va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor materiale şi sociale ale colaboratorilor Ministerului Apărării", a spus Valeriu Pleşca.

În opinia fostului ministru, partea slabă a lucrurilor este că cele mai importante funcţii în stat continuă să fie partajate politic, precizînd că Ana Vasilachi a obţinut funcţia în rezultatul acestei partajării.

Fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, a relatat pentru "Infotag" că succesul Anei Vasilachi în funcţia de viceministru al Apărării depinde de sarcinile care îi vor sta în faţă.

"Fiind specialist în domeniul protecţiei sociale, nu este nimic rău în faptul că o doamnă este viceministru al Apărării. Fiind mamă, sperăm că va avea mai multă grijă de ostaşi. Vreau să cred că decizia este una în beneficiul Ministerului Apărării", a spus Gaiciuc.

Ana Vasilachi face parte din grupul liberalilor reformatori care au intrat în componenţa Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?