Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Medvedev, despre Occident: "Se comportă ca un elefant într-un magazin de porţelanuri"

5 aug. 2013,, 11:51   Externe
2108 0
Foto: moneyweb.ro
Premierul rus, Dmitri Medvedev, a criticat ingerinţa Occidentului în afacerile interne ale anumitor regiuni, în special în Orientul Mijlociu, afirmînd că ţările occidentale se comportă ca "un elefant într-un magazin de porţelanuri".

"Partenerii noştri occidentali se comportă adesea ca un elefant într-un magazin de porţelanuri. Intervin, distrug totul în interior şi apoi nu ştiu ce să facă. Sînt uneori stupefiat de analiştii lor şi de lipsa de coerenţă a proiectelor lor", a subliniat şeful guvernului de la Moscova într-un interviu pentru canalul de televiziune Russia Today şi citat duminică de RIA Novosti.

"Primăvara arabă, ce a adus în bine? Libertate? Parţial. În majoritatea ţărilor, /au avut loc drept consecinţă/ confruntări sîngeroase, schimbări de regim şi tulburări permanente", a continuat Dmitri Medvedev, adăugînd că adesea Occidentul împinge popoare întregi către un punct de unde nu mai există întoarcere.

Sub pretextul luptei pentru interese naţionale şi pentru drepturile omului, a mai declarat premierul rus, "ei /occidentalii/ au procedat la un amestec flagrant în afacerile interne ale mai multor ţări şi au adus la putere regimuri politice favorabile pentru interesele lor".

Premierul Medvedev a vorbit în continuare în acelaşi interviu despre situaţia actuală din Irak, Libia şi Siria. "Irakul este în pragul tensiunilor. Zeci de persoane îşi pierd viaţa în fiecare zi(...) Libia distrusă de acest război rămîne pînă azi fragmentată, fără a mai vorbi de soarta oribilă a lui Gaddafi /fostul lider Muammar al-Gaddafi,, n.red/ . (...) Siria este, de asemenea, în pragul unui conflict armat. Această ţară este răvăşită de un război civil, ceea ce este lamentabil", a afirmat Dmitri Medvedev.

Insistînd asupra situaţiei din Siria, premierul rus a atras atenţia că ingerinţa străină în afacerile acestei ţări riscă să aducă încă un stat în stare de instabilitate permanentă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?