Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Dictatorul din Zimbabwe scapă basma curată

24 noi. 2017,, 21:30   Externe
2052 0

Robert Mugabe, care a demisionat marţi din funcţia de preşedinte al statului Zimbabwe, a primit imunitate juridică şi protecţie pe teritoriul naţiunii în cadrul acordului pentru retragerea de la putere, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Robert Mugabe, care a condus statul Zimbabwe de la proclamarea independenţei, în anul 1980, a demisionat marţi, în contextul în care armata preluase puterea iar propriul partid îi retrăsese încrederea. Emmerson Mnangagwa, vicepreşedintele demis de Robert Mugabe în urmă cu cîteva săptămîni, va fi numit vineri în funcţia de preşedinte.

Un oficial guvernamental a declarat că Robert Mugabe, în vîrstă de 93 de ani, le-a spus negociatorilor că nu vrea să plece în exil şi că vrea să moară în Zimbabwe.

"A fost un moment foarte emoţionant pentru el (...). Pentru el, a fost foarte important să îi fie garantată securitatea şi să rămînă în Zimbabwe, deşi acordul nu îl va opri să călătorească în străinătate", a explicat oficialul citat.

"Pentru el, a fost necesar să primească asigurări că atît el cît şi familia, inclusiv soţia, vor trăi în siguranţă", a subliniat oficialul citat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?