X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Un grup de mineri au rămas blocaţi în urma unui accident, în Zimbabwe

5 ian. 21:30   Externe
1567 0

Unsprezece lucrători minieri independenţi au rămas blocaţi într-un puţ subteran după o alunecare de teren care s-a produs la mina Redwing din Zimbabwe, la 270 de kilometri vest de capitala Harare, au anunţat vineri autorităţile.

Incidentul a avut loc joi dimineaţă, evaluările iniţiale indicînd drept posibilă cauză a accidentului mişcările telurice, a declarat Ministerul Minelor din Zimbabwe într-un comunicat, transmite Reuters, conform Agerpres.

Metallon Corporation, care deţine mina Redwing, a confirmat incidentul într-un comunicat emis separat. Compania a trimis o echipă de salvare pentru a aduce la suprafaţă minerii rămaşi blocaţi în subteran.

„Echipa a realizat mai multe tentative de salvare. Cu toate acestea, solul rămîne instabil, ceea ce face nesigure operaţiunile de salvare. Echipele noastre evaluează condiţiile solului pentru a se asigura că operaţiunile de salvare decurg în siguranţă, cît mai curînd posibil”, a indicat compania Metallon.

Operaţiunile miniere de la Redwing au fost realizate de mineri independenţi, care desfăşoară lucrări neautorizate după ce mina a fost plasată sub salvare corporativă în 2020, a precizat Metallon.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?