X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

China califică drept iresponsabilă declarația lui Biden precum că Xi Jinping este un dictator

16 noi. 2023,, 16:30   Externe
2454 0

Ministerul chinez al Afacerilor Externe l-a criticat pe președintele american Joe Biden pentru că l-a numit dictator pe președintele chinez Xi Jinping.

Președintele american a făcut această declarație după o întîlnire cu Xi Jinping la San Francisco, pe care ambii lideri au caracterizat-o pozitiv.

„Astfel de afirmații sînt extrem de greșite și constituie o manipulare politică iresponsabilă. China se declară categoric împotrivă”, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-un briefing.

J

oe Biden, într-o conferință de presă după întîlnirea cu Xi Jinping, a spus că el continuă să-l considere pe liderul chinez un dictator. Potrivit președintelui american, el este așa pentru că „conduce o țară comunistă al cărei guvern este complet diferit de al nostru”.

Negocierile bilaterale au continuat la San Francisco timp de aproximativ două ore. În urma întîlnirii, Xi Jinping și-a exprimat încrederea în viitorul luminos al relațiilor dintre Statele Unite și China. Joe Biden a numit întîlnirea ca fiind una dintre cele mai constructive și productive.

4
3
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?