Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Primele negocieri directe israeliano-palestiniene, prevăzute luni

29 iul. 2013,, 10:19   Externe
1940 0
Foto: ntv.ru
Primele întîlniri privind negocieri de pace directe între israelieni şi palestinieni sînt prevăzute încă de luni seara şi marţi dimineaţa, la Washington, a anunţat duminică Jennifer Psaki, o purtătoare de cuvînt a Departamentului de Stat, citată într-un comunicat.

Secretarul de Stat John Kerry a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene (AP) Mahmoud Abbas şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi i-a invitat personal să îşi trimită echipele de negociatori la Washington cu scopul de a relua în mod oficial negocieri directe. Primele întîlniri sînt prevăzute luni seara, pe 29 iulie, şi marţi, pe 30 iulie", adaugă Departamentul de Stat.

Israelienii vor fi reprezentaţi de către ministrul Justiţiei Tzipi Livni şi Yitzhak Molcho. Delegaţia palestiniană va fi condusă de către negociatorii Saeb Erekat şi Mohammad Shtayyeh, precizează Psaki.

Aşa cum a anunţat secretarul de Stat la 19 iulie, la Amman, în Iordania, israelienii şi palestinienii au ajuns la un acord în vederea reluării unor negocieri directe, iar întîlnirile de la Washington vor marca începutul acestor negocieri, mai precizează ea.

"Aceste negocieri vor reprezenta o ocazie de dezvoltare a unui plan de lucru care va stabili modul în care vor proceda părţile în aceste negocieri, în decursul următoarelor luni", a adăugat purtătoarea de cuvînt.

În invitaţia sa, secretarul de Stat a lăudat "curajul demonstrat de premierul Netanyahu şi preşedintele Abbas", a continuat ea, anunţînd că acesta a adăugat că "cei doi lideri au dat dovadă de o voinţă de a adopta decizii dificile, un lucru esenţial în vederea ajungerii" la reluarea negocierilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?