Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Echipamente noi pentru îmbunătățirea siguranței alimentelor în Republica Moldova

27 iul. 2013,, 11:00   Societate
3402 0
Foto: romanialibera.ro
20 de seturi de echipament pentru laboratoarele de control fitosanitar ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au fost donate de Guvernul Statelor Unite ale Americii. Seturile includ computere, camere foto, imprimante și scanere, microscoape planacromatice, camere digitale pentru microscoape, frigidere cu camere de congelare, cîntare electrice etc. Pentru echipamente și accesorii tehnice Guvernul Statelor Unite a oferit 160 mii dolari americani.

La evenimentul care a avut loc la Hîncești au participat prim-ministrul Iurie Leancă, ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser, şefii şi inspectorii subdiviziunilor teritoriale ANSA, şefii posturilor de control fitosanitar şi sanitar-veterinar de la posturile de control la frontieră.

Ambasadorul William H. Moser a anunțat că aceste echipamente vor spori capacitatea ţării noastre de a garanta siguranța alimentelor și calitatea cerută de standardele internaționale. ”Evenimentul de astăzi se înscrie în investiția americană de 114 milioane USD privind consolidarea capacităților de majorare a exporturilor produselor moldovenești”, a declarat diplomatul.

Prim-ministrul Iurie Leancă a mulțumit Guvernului american pentru donația ce va face posibilă ajustarea la cerinţele europene de calitate.

La final, William H. Moser a înmînat certificatele de donație șefilor ai 10 direcții raionale pentru siguranța alimentelor și ai 10 posturi de control sanitar-veterinar și fitosanitar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?