X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vladimir Beșleagă, la 82 de ani: Mai am de realizat o mulțime de proiecte (VIDEO)

26 iul. 2013,, 17:19   Societate
3535 0
Foto: noi.md
Scriitorul, publicistul și jurnalistul Vladimir Beșleagă a împlinit, ieri, vîrsta de 82 de ani. Plin de energie și idei creative, scriitorul ne-a povestit despre planurile sale de viitor, dar și despre nostalgiile pentru cele opt decenii trăite. ”Mă simt destul de bine, sînt încă în perioada tinereții. M-am maturizat încet, evoluția mea a fost lentă. Acum am 24 de ani”, spune rîzînd scriitorul. ”Am multe proiecte la care vreau să lucrez. Regula mea e să scriu atunci cînd nu pot să nu scriu. Nu îmi propun să fac o carte, scriu atunci cînd mă împinge cineva din interior. Altfel te înăbuși, te usuci, te pierzi. Atunci e adevărata creație”, a spus Beșleagă.

Întrebat ce regrete a avut în toți acești ani, scriitorul a răspuns că are doar unul singur.”Regretul meu cel mai mare este că trebuia să mă nasc mai tîrziu. Am fost de mic copil însetat de carte. Am avut perioade cînd nu avem nimic de citit, nu aveam bibliotecă. Dacă mă nășteam în ‘70, ‘80 și dacă mergeam la studii, dacă mă nășteam într-o familie de intelectuali, eram altcineva”.

Maestrul cuvintelor are acum alte preocupări. Nu mai scrie, ci înregistrează. ”Acum umblu cu reportofonul după mine. Cum îmi vine o idee, o impresie, ceva, le înregistrez la reportofon”, a mărturisit Vladimir Beșleagă. Apoi, din toate aceste înregistrări face un roman.

Îi spunem ”La mulți ani” și îi dorim sănătate!


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?