Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul Sănătăţii: În toate instituţiile medicale din ţară va fi efectuată o inventariere generală

26 iul. 2013,, 12:40   Societate
2621 2
Foto: timpul.md
Pînă pe 7 august, în toată republica vor fi verificate instrumentele medicale din gestiunea tuturor spitalelor. Despre aceasta a comunicat vineri, în cadrul unui briefing, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul a declarat că a fost elaborată o strategie care, în opinia lui, ar soluţiona problema scoasă la iveală la spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco", unde s-au făcut imagini video din care se vede că medicii utilizează în timpul intervenţiilor chirurgicale instrumente pentru construcţii.

Usatîi a comunicat că inventarierea instrumentelor medicale va avea loc în toate cele 84 de spitale din ţară.

"Cu toţii ştim că avem probleme mari în sfera medicală. Reformele în medicină întîrzie cu 10 ani în Moldova, unde mai pui că ele costă foarte mult", a remarcat el.

Potrivit lui Andrei Usatîi, este necesară desfăşurarea unei anchete ample pe marginea situaţiei create pentru a clarifica dacă într-adevăr medicii au utilizat instrumentele pentru construcţii.

Ținînd cont de rezultatele anchetei, va fi determinată suma necesară pentru achiziţionarea şi dotarea instituţiilor medicale din ţară cu toate instrumentele de profil necesare.

Potrivit lui, din 2009 pînă în prezent, au fost deschise 65 de centre de sănătate unde activează în condiţii bune 500 de medici şi care deservesc, la rîndul lor, 1,3 mii de cetăţeni.

Usatîi a subliniat că, în ultimii ani, au fost alocați 1,6 mld. lei pentru modernizarea celor mai importante instituţii medicale din ţară – Spitalul Clinic Republican, Institutul Oncologic, Centrul Mamei şi Copilului.

Usatîi a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Miercuri, 24 iulie, a fost creată o comisie specială pentru inventarierea instrumentelor medicale din spitalele Republicii Moldova. Comisia este formată din 17 persoane şi este condusă de viceministrul Sănătăţii, Mihai Ciocanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?