Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Igor Şornicov: Moldova trebuie să spună "nu" summitului de la Vilnius

25 iul. 2013,, 10:38   Societate
4490 0
Foto : abkhazia-pmr.org
Moldova trebuie să spună "nu" summitului de la Vilnius şi să lanseze procesul de integrare cu Rusia. O declarație în acest sens a făcut pretinsul viceministru al afacerilor externe al rmn, Igor Şornikov. El s-a aflat în vizită la Chişinău şi a participat la masa rotundă cu genericul "Rusia - Moldova: relaţii euro-asiatice tradiţionale. Sinteza şi unitatea forţelor ortodoxe".

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a spus că "în noiembrie, la Summitul "Parteneriatului Estic" de la Vilnius, Moldova şi Ucraina pot pierde definitiv posibilitatea de aderare la Uniunea Vamală Rusia, Belarus Kazahstan".

"Totodată, presa din Moldova ignoră informaţia din Transnistria, în special cea care se referă la integrarea euroasiatică, care a început deja", a subliniat Şornikov.

El este convins că Moldova este pierdută pentru Rusia şi a comparat integrarea în Uniunea Europeană cu un "bilet pe Titanic".

Deputatul PCRM, Constantin Starîş, care a participat la discuţii, a menţionat că "istoria de succes" s-a transformat într-o "poveste de coşmar".

La eveniment au mai participat istorici, politicieni - reprezentanţi ai diferitor partide, inclusiv deputatul liberal Corina Fusu, preşedintele Organizaţiei Liga Tineretului Rus, Igor Tuleanţev, profesorul Vladislav Grosul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?