Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sergiu Lucinschi, a fost condamnat în România la trei ani cu suspendare

1 noi. 2017,, 12:21   Societate
4578 2

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, pentru şantaj şi instigare la fals în declaraţii. În aceeaşi cauză, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

De asemenea, Sergiu Lucinschi a fost obligat de instanţă să-i achite lui Alexandru Horpoş, parte civilă în cauză, despăgubiri de 50.000 euro şi 13.755 cu titlu de daune materiale.

Decizia poate fi contestată de procurori, dar şi de cei vizaţi.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-ar fi constrîns pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea patru milioane de euro, pentru ca acesta să-și retragă plîngerea, depusă la DIICOT, obiect al unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

De asemenea, Lucinschi i-ar fi promis omului de afaceri că va face demersurile necesare, pentru ca să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracţiunea de "gestiune frauduloasă", pentru care, la retragerea plîngerii, ancheta încetează.


Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională pe Sergiu Lucinschi prin redactarea, în anul 2013, a plîngerii penale, care ar fi fost obiectul unui dosar penal şi prin formularea ulterioară, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, a mai multor soluţii nelegale, pentru remiterea sumei de patru milioane de euro către Lucinschi, inclusiv cea privind recunoaşterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, "fiind constrîns în mod repetat", susţin procurorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?