X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Primarul de Ceadîr-Lunga intenționează să creeze Republica Găgăuză

19 iul. 2013,, 17:23   Societate
5167 7
Foto: gagauzinfo.md
”Pînă la summitul de la Vilnius trebuie de abordat problema privind autodeterminarea poporului găgăuz, pentru ”a crea o Republică Găgăuză normală”, a declarat primarul orașului Ceadîr-Lunga, Gheorghe Ormanji, relatează portalul Gagauzinfo.md. Declarația a fost făcută la Comrat, în cadrul audierilor publice priviund eventualitatea ieșirii Găfăuziei din componența Republicii Moldova.

Ormanji a menționat că Moldova, convențional, poate fi împărțită în cîteva sectoare: Centrul – raionul ”socialismului dezvoltat”, cu pavaj, mașini și femei frumoase; Bălți, care poate fi numit stat; Transnistria și Găgăuzia.

”Consider că această problemă trebuie abordată în cadrul unui referendum, pînă la summitul de la Vilnius. Trebuie foarte clar de pus problema privind autodeterminarea, adică de creat o Republică Găgăuză normală”, a declarat Ormanji, care este unul din liderii Partidului Democrat în Găgăuzia.

Primarul de Ceadîr-Lunga a menționat că ”găgăuzii nu vor avea nimic de pierdut”. La fel e și cu Uniunea Vamală. ”În prezent, deseori auzim că mulți doresc în Europa. Oamenii trebuie să decidă singuri. părerea mea este că majoritatea populației dorește să adere la Uniunea Vamală”, a conchis Ormanji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?