Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Salariul anual al șefilor unor instituții de stat depășește milionul

19 iul. 2013,, 15:50   Societate
4493 1
Foto: nr2.ru
Unii directori ai întreprinderilor de stat din Republica Moldova au salarii oficiale de zece ori mai mari decît ale miniştrilor. Declaraţiile depuse de unii funcţionari relevă venituri ce întrec un milion de lei pe an numai din remunerarea de la locul de muncă.

Fruntaş în topul celor mai bogaţi şefi de întreprinderi este directorul Tutun CTC, Ala Sîrbu. În declaraţia sa de interese, Ala Sîrbu indică un venit de 1 milion 166 de mii de lei obţinuţi din administrarea Tutun CTC. Ceea ce înseamnă că a ridicat un venit lunar de circa 98 de mii de lei, relatează jurnal.md.

În același timp, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, a fost remunerat pe parcursul unui an cu 920 de mii de lei.

La rîndul său, fostul director general al Băncii de Economii, Corina Burlacu, în 2012, a obținut 580 de mii de lei, potrivit declaraţiei sale de interese.

Şeful Moldtelecom, Vitalie Iurcu, a ridicat 562 de mii de lei.

Totodată, fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Sergiu Sîtnic, a declarat aproape 554 de mii de lei obţinuţi din administrarea instituţiei. Asta ar însemna că venitul lunar al funcţionarului depăşea 46 de mii de lei.

Proaspătul şef al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman, a declarat un venit de aproape 470 de mii de lei, obținut în calitate de vicepreşedinte al instituţiei.

Directorul general al Termocomului, Mihail Cernei, a indicat un venit de 340 de mii de lei sau circa 28 de mii de lei lunar, primiţi anul trecut.

Directorul general al Întreprinderii de Stat ”Radiocomunicaţii”, Adrian Ciofu, a declarat un venit oficial de aproape 300 de mii de lei.

Şeful Combinatului de panificaţie ”Franzeluţa”, Victor Cojocaru, s-a bucurat de un venit de 216 mii de lei în 2012.

La fel de impunător e venitul declarat de către directorul Institutului de Tehnică Agricolă „Mecagro”, Ion Hăbăşescu. Acesta a ridicat un venit de aproape o jumătate de milion de lei. Potrivit declaraţiei, banii au fost obţinuţi din administrare, inovare şi cercetare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?