X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Plahotniuc, lăudat de un editorialist de la The Washington Times

30 oct. 2017,, 15:21   Politică
3104 7

Un editorial care îl favorizează deschis de liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a apărut în această duminică în ziarul conservator The Washington Times.

În articolul semnat de Jeremy Frankel, liderul PD apare ca un filantrop care luptă contra influenței Rusiei în R. Moldova, iar editorialistul îndeamnă Statele Unite să fortifice relațiile cu R. Moldova și chiar să ia exemplu de la moldoveni.

„Domnul Plahotniuc este un filantrop și o forță politică în R. Moldova. În calitate de lider al Partidului Democrat din R. Moldova, el a fost hotărît să rezolve perspectiva de anexare a Moldovei de către Rusia, care plana demult asupra țării. PDM și-a reafirmat, în mod repetat, devotamentul față de doctrinele vestice, precum democrația”, notează autorul, după o scurtă introducere în care vorbește despre „imixtiunea Rusiei în politica americană”.

Junalistul face o paralelă dintre lupta pe care o duce Ucraina pentru Crimeea anexată de Rusia și spune că Moldova are aceeași problemă - Transnistria.

„În plus, așa cum SUA a descoperit dovezi de ingerință a Rusiei în alegerile noastre prezidențiale, R. Moldova a descoperit că Rusia s-a implicat și în prezidențialele lor, imixtiune care a rezultat în învestirea unui președinte pro-rus, Igor Dodon. Din fericire pentru Moldova, președintele este doar o figură simbolică”, scrie Frankel.


„Și mai bine pentru Moldova, PDM controlează parlamentul moldovenesc și a afirmat iar și iar devotamentul față de Statele Unite, UE și valorile promovate de cele două puteri”, mai adaugă jurnalistul american.

„Prin efortul său de a menține o Moldovă puternică în fața intruziunii ruse și a unei încercări de destabilizare, domnul Plahotniuc a ajutat Moldova să-și revină din multe probleme, în ultimii ani”, scrie în articolul The Washington Times.

Pe finalul editorialului, jurnalistul punctează că „PD a ajutat Moldova să-și revină după frauda bancară”, iar SUA ar trebui să-și „fortifice legătura cu R. Moldova pentru a pentru a pune capăt setei Rusiei pentru putere în cazul ambelor state”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?