Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

O stradă din capitală ar putea rămîne nereparată

23 oct. 2017,, 13:20   Capitala
2741 0

Consiliului Municipal Chișinău, refuză să aprobe majorarea cu 3 mln de euro a împrumutului contractat de Primărie de la Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, notează NOI.md.

Acest lucru ar putea duce la renunțarea ideii de a mai repara o stradă care era inclusă în faza a doau a proiectului „Chișinău - Drumuri Urbane”, finanțat de BERD și BEI. Acești bani urmau să acopere cheltuielile de reabilitarea a rețelelor de apeduct și canalizare. Potrivit lui oleg Poiată, șeful interimar al Direcției transport și căi de comunicații, inițial lucrările date nu erau pregăzute în proiect, primăria asumîndu-și resposabilitatea e a aloca suma necesară pentru lucrările la apeduct și canalizare.

„CMC nu a vrut să accepte cele trei milioane, acum trebuie să găsim soluție. Ori din buget găsim bani, ori scoatem o stradă. Lucrările la apeduct și canalizare nu sînt prevăzute în proiect. Din start condițiile au fost că Primăria găsește resurse pentru apeduct și canalizare.”, a declarat Poiată.

Potrivit lui Poiată, dacă municipalitatea va lua o decizie privind cele 42 de milioane de lei necesare pentru rețelele de apeduct și canalizare, reparația celor trei străzi ar putea fi finalizată la mijlocul anului 2019.

Menționăm că cea de a doua etapă vizează reparația străzilor Tighina, 31 August și Alexandru cel Bun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?