Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Corman îndeamnă procurorii să nu admită implicarea politicului în activitatea lor

16 iul. 2013,, 16:41   Politică
1940 3
Foto: point.md
În Parlament va fi creată o comisie specială, din care vor face parte președinții comisiilor de profil, deputați, consilieri, funcționari publici specializați în domeniul juridic, pentru a dezbate modificările legislative ce se referă la reforma Procuraturii. Despre aceasta a anunțat în cadrul vizitei de documentare la Procuratura Generală președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

Spicherul a încurajat conducerea instituției în desfășurarea reformei și i-a asigurat pe procurori de sprijinul Legislativului în promovarea acțiunilor și conceptelor de modernizare.

Totodată, Corman le-a solicitat procurorilor să nu admită implicarea politicului în activitatea lor, iar, prin munca lor de zi cu zi, să consolideze procuratura într-o instituție autonomă, independentă, transparentă și eficientă.

La rîndul său, procurorul general Corneliu Gurin a menționat că reforma procuraturii este parte a Strategiei de reformă a sectorului justiţiei, iar activităţile în acest domeniu sînt realizate în comun de autorităţile statului.

Menționăm că vizita de astăzi la Procuratura Generală se înscrie în seria de vizite efectuate la inițiativa președintelui Parlamentului, Igor Corman, în instituțiile publice aflate sub control parlamentar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?