Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

10 ingrediente naturale cu care poți curăța obiectele din casă

14 iul. 2013,, 11:00   Societate
4657 0
Foto: blogspot.com
Fiecare dintre noi vrea să aibă o casa curată, mai ales fără chimicale toxice. Mulți au alergie la produsele clasice din comerț și, de aceea, aleg ceva natural. Îți oferim o listă cu ingrediente naturale și ușor de găsit, care pot servi la curățarea obiectelor din casa ta:

1. Bicarbonatul de sodiu (praful de copt)
Este util la eliminarea mirosurilor și la albire. O pastă de bicarbonat și apă poate ajuta la albirea chiuvetelor și căzilor de baie, iar o cutie de bicarbonat în frigider, baie sau dulapuri contribuie la absorbția mirosurilor.

2. Ceara de albine
Poți uita de produsele uleioase pentru lustruirea mobilei în favoarea cerii de albine.

3. Amidonul de porumb
Pentru înlăturarea rapidă a petelor de pe covoare ori draperii, acoperă petele cu amidon de porumb. Peste 20 de minute toarnă apă carbogazoasă pentru a le înlătura.

4. Apa oxigenată
Este un puternic dezinfectant. Pentru a elimina mucegaiul, combină bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată, creînd o pastă. Aplic-o pe mucegai și las-o să stea pentru cîteva minute înainte de curățare.

5. Lămîia
Este o soluție excelentă pentru înlăturarea mirosurilor grele din bucătărie, cum ar fi cele de ceapă sau pește.

6. Uleiul de măsline
Poate recondiționa lemnul în mod natural, ca și pielea și părul, de altfel.

7. Uleiul de pin
Acesta recondiționează în mod natural podelele de lemn și are un miros de prospețime.

8. Toate uleiurile esențiale de plante: miresme non-chimice
Deși sînt fără chimicale, uleiurile esențiale pure sînt puternice. Cîteva picături de ulei pot adăuga putere antibacteriană și antifungică unei soluții de curățare. Mai important? Ele lasă o mireasmă proaspătă.

9. Sarea
Cu sarea grunjoasă poți înlătura grăsimea. Pentru a curăța petele insistente de săpun, combină bicarbonatul de sodiu cu sarea grunjoasă, apoi freacă.

10. Oțetul alb
Este sursa energetică a curățării. Dezinfectînd și deodorizînd, oțetul este un produs potrivit pentru a scăpa de bacteriile ce bîntuie în anumite locuri, precum mesele de bucătărie, mînerele de uși și telefoanele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?