X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4056

Sprijin continuu pentru refugiați de la Crucea Roșie

16 mai. 21:00   Societate
2113 0

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie a oferit cea de-a doua tranșă de 700,000 franci elvețieni (aproximativ 13.7 milioane lei) pentru acoperirea costurilor de funcționare a Centrelor de plasament temporar pentru persoanele refugiate.

Potrivit Ministerul Muncii și Protecției Sociale, mijloacele financiare sînt preconizate pentru acoperirea cheltuielilor legate de remunerarea personalului, achitarea arendei, a utilităților și procurarea de bunuri necesare pentru persoanele refugiate cazate, în perioada ianuarie-mai 2024, notează Noi.md.

Suportul financiar menționat este acordat în baza Acordului de cooperare și finanțare, încheiat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, pe 6 octombrie 2023.

În contextul crizei umanitare generate de războiul din Ucraina, organizația a avut un rol semnificativ în consolidarea capacității tării noastre de a gestiona fluxul de persoane refugiate și de a acorda sprijinul necesar atît acestora, cît și comunităților gazdă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?