Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul a decis unde își va avea sediul Judecătoria Chișinău

11 oct. 2017,, 16:51   Societate
2579 0

Toate instanțele de judecată din municipiul Chișinău vor fi concentrate într-o singură clădire, cea a Ministerului Agriculturii, informează NOI.md.

Guvernul a adoptat astăzi decizia de a transmite clădirea de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 162, din gestiunea Ministerului Agriculturii în cea a Ministerului Justiției, pentru construcția Judecătoriei Chișinău. Autoritățile afirmă că, pînă în prezent, în capitală nu a fost identificat un teren care ar răspunde necesităților pentru construcția unei clădiri noi pentru Judecătoria Chișinău.

Ministerul Justiției, Vladimir Cebotari, a comunicat despre avantajele unificării tuturor instanțelor judecătorești. „Aducerea tuturor instanțelor la un singur sediu ne va permite să specializăm instanțele de judecată, pe judecători, să facem o claritate mai mare și pentru cetățeni, care se vor adresa deja într-un singur punct. Unificarea sediului rezolvă o serie de probleme de logistică”, a menționat Cebotari.

Potrivit lui, lucrările de reconstrucție a sediului Judecătoriei Chișinău vor dura circa doi ani și jumătate, iar conform estimărilor experților, cheltuielile vor constitui pînă la 300 de euro pe metru pătrat.

Studiul de fezabilitate privind optimizarea hărții instanțelor judecătorești, elaborat de USAID, Institutul de Management al Justiției, arată că costurile pentru construcția unui nou sediu al Judecătoriei este de 519 euro/m2, iar pentru renovare costul este evaluat la 285,2 euro/m2. Astfel, renovarea clădirii Ministerului Agriculturii în conformitate cu standardele europene va oferi posibilitatea de a economisi circa 45% din costul total estimat pentru construcția unei clădiri noi a Judecătoriei Chișinău, se mai arată în argumentarea Ministerului Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?