X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Ion Ceban spune că mai mulți magistrați ai judecătoriei Rîșcani au fost înlocuiți intenționat

30 ian. 15:25   Capitala
2378 0

Mai mulți magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, ar fi fost înlocuiți cu alți judecători, de la alte instanțe din capitală, iar decizia, potrivit edilului de Chișinău, are la bază ”motive politice”.

Ion Ceban face referire la Dispoziția semnată în data de 29 ianuarie 2024 de președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, Livia Mitrofan. Modificările incluse în document vor intra în vigoare de joi, 1 februarie 2024.

„Majoritatea acțiunilor înaintate de Primăria Chișinău în instanța judecătorească, dar și împotriva Primăriei, sunt examinate în instanța de contencios administrativ cu sediul Rîșcani. Ceea ce au făcut ieri ( n.r. decizia semnată de Livia Mitrofan în data de 29 ianuarie 2024, document atașat mai jos) este de fapt schimbarea cu locul a judecătorilor și repartizarea în alte sedii, dintr-o parte în alta. Judecătorii care examinau cauzele în care era vizată Primăria Chișinău, urmare acestei reforme sînt transferați în alte judecătorii din alte sectoare, cu altă specializare, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În pofida faptului că instanța în care au fost transferați judecătorii, are o altă specializare, judecătorii transferați de la Rîșcani preiau cu sine și dosarele aflate în examinare. Fapt considerat incorect pe motiv că acestea urmau a fi redistribuite acelor judecători care au venit în Judecătoria Rîșcani, or anume aceasta este specializată în dosarele de contencios administrativ.

Aceste modificări au fost realizate anume pentru Judecătoria Rîșcani, unde au fost schimbați 11 din 14 judecători, în frunte cu președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, care și a realizat aceste remanieri.


Cei 11 judecători noi numiți în cadrul Judecătoriei Rîșcani au venit cu 0 dosare în examinare, cele care erau în examinare anterior, sînt redistribuite altor judecători”, scrie edilul.

În context, edilul de Chișinău susține că „agenda judecătorilor de la Rîșcani a fost lăsată intenționat liberă pentru a se concentra la examinarea rapidă a dosarelor împotriva Primăriei Chișinău sau au drept scop anularea la comandă a actelor administrative adoptate de către Primăria Chișinău și Consiliul Municipal, precum și respingerea acțiunilor depuse împotriva actelor administrative adoptate de către autoritățile centrale, adică împotriva guvernării”.

2
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?