Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Malurile Nistrului vor fi controlate de EUBAM ?

11 iul. 2013,, 04:16   Politică
6010 3
Foto: moldovenii.md
Peste 20 de asociaţii din Republica Moldova au făcut un apel către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, cerînd o implicare mai activă a Bruxelles-ului în reglementarea conflictului de la Nistru.

Semnatarii, relatează agenția Regnum, cer, de asemenea, extinderea provizorie a mandatul misiunii EUBAM pentru asistenţa la crearea şi buna funcţionare a celor şase puncte „migraţionale” care ar urma să fie instalate pe Nistru.

ONG-urile şi-ar dori şi o mai mare implicare a reprezentanţilor societăţii civile în soluţionarea conflictului transnistrean, care ar monitoriza situația din orașul Bender și localitățile aferente, iar ulterior „ ar constitui baza unei noi misiuni civile internaționale în Zona de securitate” .

Semnatarii apelului sînt: Asociaţia pentru Politică Externă, IDIS Viitorul, Asociaţia „Promo-LEX”, Asociaţia „Integritate” (Grigoriopol), Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociaţia Presei Independente (API), Transparency-International etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?