Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În ce măsură au crescut transferurile bănești în Moldova

28 sep. 2017,, 13:30   Economie
8651 0

Remitențele în Moldova din străinătate efectuate prin bănci continuă să crească, notează NOI.md.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în august 2017 volumul net al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice a Moldovei a constituit 106,02 milioane de dolari, majorîndu-se cu 9,5 la sută în raport cu perioada similară a anului trecut.

În ansamblu, în ianuarie-august volumul net al transferurilor bănești în Moldova prin bănci în favoarea persoanelor fizice a constituit 762,89 milioane de dolari și a crescut cu 9,5 la sută în comparație cu perioada analogică a anului trecut.

Potrivit datelor BNM, totodată, în august 2017 fluctuațiile cursului de schimb al mijloacelor bănești prin sistemele de transferuri bănești în raport cu dolarul SUA au contribuit cu 1,7 puncte procentuale la creșterea totală a valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, în comparație cu perioada similară a anului trecut. Însă efectiv (eliminîndu-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent) a fost înregistrată o creștere a volumului transferurilor cu 7,8 la sută.


În structura transferurilor pe valute din străinătate în favoarea persoanelor fizice au prevalat transferurile în dolari SUA cu o pondere de 50,9 la sută din volumul total (ceea ce este cu 2 p.p. mai mic decît în august 2016). Transferurile în euro au constituit 38,8 la sută (o creștere de 5,2 p.p.) și în ruble rusești – 10,3 la sută (cu 3,2 p.p. mai puțin decît în perioada respectivă a anului trecut).

Banca Națională a Moldovei atenționează că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și astfel de transferuri unilaterale. Datele BNM nu includ plățile efectuate prin băncile din stînga Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?