X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În această ţară, pentru apărarea drepturilor omului au fost alocaţi 20 de dolari

22 sep. 2017,, 01:30   Externe
3566 0

Parlamentarii filipinezi au votat alocarea unui buget anual de doar 20 de dolari pentru Comisia de apărare a drepturilor omului, deşi cererea acestui departament fusese de 34 de milioane de dolari.

De cînd preşedintele Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, a declarat război drogurilor, mii de oameni au fost ucişi. El a fost criticat în mai multe rînduri pentru războiul sîngeros pe care îl poartă împotriva traficanţilor de droguri.

„Dacă vrei să protejezi drepturile criminale, fă rost de bani de la criminali”, a declarat Pantaleon Alvarez, purtătorul de cuvînt al Parlamentului şi apropiat al preşedintelui, numind Comisia de Apărare a Drepturilor Omului o instituţie inutilă care protejează drepturile unor criminali.

Astfel, măsură reduce bugetul instituţiei de la 42 de milioane de dolari (bugetul din 2017) la doar 20 de dolari pentru anul viitor.


Într-unul dintre discursurile sale din cadrul campaniei prezidenţiale, Duterte a spus despre cei care folosesc droguri că sînt „scursuri ale societăţii ce ne distrug copii”, şi a avertizat: „Nu încerca droguri! Nu contează dacă eşti poliţist, chiar o să te ucid”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?