X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Rospotrebnadzor ‒ mulţumit de calitatea vinurilor și divinurilor moldovenești

3 iul. 2013,, 11:09   Economie
2180 0
Foto : noi.md
Rospotrebnadzor ‒ mulţumit de calitatea vinurilor și divinurilor moldovenești

livrate în Rusia. Conform informaţiilor parvenite din partea departamentului rus de la începutul anului și pînă la 1 iulie 2013 din Moldova în Federaţia Rusă au fost importate 2,9 milioane de loturi de băuturi alcoolice, inclusiv 2371 loturi de vin, 234 loturi de divinuri și 295 loturi de materiale vinicole.
A fost subliniat în mod special faptul că toată producţia importată a corespuns standardelor de igienă. Serviciul Federal de Supraveghere în domeniul Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării (Rospotrebnadzor) a declarat, că continuă lucrul asupra controlului furnizării producției alcoolice pe teritoriul Rusiei.

Este de remarcat că, totodată, Rospotrebnadzor, reieşind din circumstanţele create, se pare că a încetat să mai ţină cont de evidenţa livrărilor individuale de băuturi alcoolice din aşa-zisa Republică Transnistreană. În special, în noul său raport cu privire la furnizarea de vinuri din Republica Moldova în Rusia agenția nu a menționat nimic despre livrările individuale de vinuri și divinuri din Transnistria nerecunoscută, respectivul document era intitulat "Despre furnizarea producţiei din Republica Moldova și statele transcaucaziene", în timp, ce în iunie Rospotrebnadzor plasase avizul "Despre livrările de produse din statele transcaucaziene, Republica Moldova și Republica Moldovenească Nistreană", în care pentru prima oară se vorbea despre livrările individuale de băuturi alcoolice din nerecunoscuta Republică Transnistreană.

În document se menţiona că în iunie 2013, produse alcoolice din aşa-numita Republică Transnistreană în Federația Rusă nu au fost livrate. Rospotrebnadzor, declarase atunci, că activitatea de monitorizare a calității și siguranței producţiei alcoolice livrate în Federația Rusă din Moldova și Transnistria continuă. Pînă atunci departamentul menționa doar livrările generale de băuturi alcoolice din Republica Moldova, iar fabricile de vinuri şi divinuri din Transnistria, ca de exemplu, Kvint și Buket Moldavii, erau incluse în lista generală a întreprinderilor Republicii Moldova cu drept de export a producției alcoolice în Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?