Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Proteza creată la imprimantele 3D care va înlocui gipsul medicinal

2 iul. 2013,, 09:25   Ştiinţă şi IT
3044 0
Foto: furfurmag.ru
Jake Evill de la Universitatea din Wellington din Noua Zeelandă a realizat cu ajutorul unei imprimante 3D ceea ce ar putea fi înlocuitorul gipsului folosit în cazul fracturilor. Designul său este unul elegant şi care a fost numit "exoschelet".

Cortex este un prototip momentan, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Faţă de gipsurile tradiţionale, grele, care nu permit respiraţia pielii şi care se murdăresc, Cortex are un design ca o pînză de păianjen, realizat după modelul braţului, scrie adevarul.ro.

Cum se va realiza totul? Pacientul va fi examinat, se va stabili ce fractură are la oase, iar braţul îi va fi scanat 3D. Un software va determina forma perfectă pentru exoscheletul care va fi montat, cu un suport concentrat în jurul fracturii, spre deosebire de gipsul tradiţional. Atunci, piese din poliamidă vor fi printate instantaneu şi prinse împreună, prin clipsuri care nu vor fi scoase pînă în momentul cînd braţul se vindecă.

Evident, materialele vor fi reciclabile, spre deosebire de proteze tradiţionale de acum. "Printarea 3D durează trei ore. Odată cu dezvoltarea printării 3D, vom vedea o reducere a preţurilor", a declarat Evill pentru Dezeen.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?