Candu: Ceea ce face Dodon este un abuz

Candu: Ceea ce face Dodon este un abuz

Igor Dodon abuzează de instrumentele care îi sînt puse la dispoziție și înțelege greșit postura de comandant suprem al Forțelor Armate.

Astfel a comentat spicherul Andrian Candu ordinul emis astăzi de șeful statului prin care interzice participarea militarilor moldoveni la orice tip de antrenamente peste hotare, notează NOI.md.

Politicianul a menționat că aceste abateri vor fi puse în discuție la ședința Consiliului Suprem de Securitate, „cu adoptarea măsurilor ce se impun”.

„Dumnealui înțelege greșit noțiunea de comandant suprem al Forțelor Armate. La următoare ședință a CSS voi insista să fie examinate aceste abuzuri din partea președintelui, precum și prejudiciul adus pentru securitate și armată prin neparticiparea la exerciții militare. Asta presupune scăderea capacităților de luptă și apărare a Armatei. Cel care se face de vină trebuie să răspundă. Vom face o evaluare să vedem dacă s-a respectat legislația în acest caz”.

În ceea ce privește problema de competențe între președinție și Guvern, Candu a precizat că la acest subiect trebuie sesizată Curtea Constituțională. Doar această instituție poate clarifica cine este în drept să le interzică militarilor participarea la diferite exerciții peste hotare.

„Cu toții am văzut ping-pongul acesta, care a fost pe materia apărării. Consider că efectivul miliar trebuie să participe la orice exerciții militare, astfel încăt să dezvoltăm capacitățile de apărare”, a conchis Candu. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load